Zbog tragedije u Gradačcu u srijedu Dan žalosti


14.08.2023 12:14


Vlada Republike Srpske danas je, na telefonskoj sjednici, proglasila srijedu, 16. avgust, Danom žalosti u Republici Srpskoj zbog tragičnih događaja u Gradačcu i očekuje da istu odluku donese i Vlada Federacije BiH /FBiH/."Vlada Republike Srpske donijela je danas, na telefonskoj sjednici, odluku da se 16. avgust proglasi Danom žalosti u Republici Srpskoj zbog tragičnih i nemilih događaja koji su se dogodili u Gradačcu", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U saopštnju se ističe da će tog dana zastave na institucijama biti spuštene na pola koplja, te da je Danu žalosti potrebno prilagoditi sve televizijske i radijske sadržaje, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan.

"Vlada Republike Srpske očekuje da istu odluku donese i Vlada FBiH", navodi se u saopštenju.

I Savjet ministara trebalo bi da na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici razmotri prijedlog odluke o proglašenju 16. avgusta Danom žalosti u BiH zbog trostrukog ubistva u Gradačcu, rečeno je Srni u Savjetu ministara.

Nermin Sulejmanović iz Gradačca je u petak, 11. avgusta, iz pištolja ubio bivšu suprugu u prisustvu kćerke i to uživo prenosio na društvenoj mreži "Instagram".

On je potom na različitim lokacijama u Gradačcu ubio oca i sina, te ranio policajca, muškarca i ženu. Sulejmanović je nakon toga izvršio samoubistvo.

U Gradačcu je proglašena trodnevna žalost.

Ubijena Nizama Hećimović biće sahranjena danas u Mionici kod Gradačca.Izvor: Srna
Foto: BN