Savjet ministara BiH nije izglasao Dan žalosti u BiH


14.08.2023 12:13


Savjet ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici nije izglasalo odluku o proglašenju Dana žalosti u cijeloj državi nakon što je došlo do stravičnih ubistava u Gradačcu. Prijedlog je bio da Dan žalosti bude u srijedu.Sjednica je počela u 9:30 sati, a ministri su imali rok do 12 sati da se izjasne. Kako saznajemo ministri iz Republike Srpske Nenad Nešić i Staša Košarac su glasali protiv.

Iako je u međuvremenu zamjenica državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić na Facebooku objavila da će odluka biti izglasana, na kraju ipak nije bilo potvrde.

U međuvremenu je Vlada Repulbike Srpske proglasila dan žalosti zbog ubistava u Gradačcu te pozvala Vladu FBiH da učini isto.

Sahrana Nizami Hećimović biće danas, a porodica je zamolila da zvaničnici ne dolaze.

Nju je u petak uživo na Instagramu, pred očima devetomjesečnog djeteta, ubio partner Nermin Sulejmanović, koji je nakon toga otišao u grad i ubio još dvije osobe te ranio nekoliko ljudi.

Sulejmanoviću je na meti bila cijela jedna porodica, prilikom čega su ubijeni otac i sin, a majka je ranjena.Izvor: Klix
Foto: Klix