Majka dječaka iz Bijeljine koji je prijetio Bošnjacima je Bošnjakinja


10.08.2023 14:18


Otac maloljetnika kaže kako njegov sin smatra da je pogriješio i da to želi nekako ispraviti. Dodao je da nije nacionalista te da nije upoznat s tim ko ga je nagovorio na objavljivanje ovakvog sadržaja. 



Otac maloljetnog dječaka iz Bijeljine koji je posljednjih nekoliko dana objavljivao uvredljive videe na društvenoj mreži TikTok, potvrdio je za Detektor da je sina asam prijavio policiji i da obojica žale zbog njegovih objava.

Njegov sin snimao je i širio videe na svom profilu "Srbija Srbima" sa stihovima koji vrijeđaju islam i muslimane te pozivaju na "smanjenje" njihovog broja i svojevrsno protjerivanje s područja na kojem žive Srbi.

Otac maloljetnika rekao je kako njegov sin smatra da je pogriješio i da želi da to nekako ispravi. Dodao je da nije nacionalista, te da nije upoznat s tim ko ga je nagovorio na objavljivanje takvog sadržaja.

- On to i priznaje, to da je pogriješio, i lično ja sam potencirao, pošto sam radio u policiji prije, da ga privedu u stanicu, da sa njim popričaju i da kaže ko ga nagovara, ko mu to radi, što je on i rekao. Njegova majka je muslimanka i ne bi trebalo tako da se ponaša", rekao je otac maloljetnika za Detektor, te objasnio da je njegov sin saslušan i da je dao izjavu inspektorima.

Iz Policijske uprave Bijeljina su potvrdili da su identifikovali maloljetnika za kojeg su uočili kako putem društvene mreže TikTok vrijeđa Bošnjake, te da je protiv tog lica dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.



Izvor: BN
Foto: TikTok/Screenshot