Lažno se predstavio kao službenik Vlade Srpske i policajac


03.06.2022 08:28


Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka u nastavku akcije "Kupa" podnesen je izvještaj protiv lica A.B. iz Banjaluke, jer je u prethodnom vremenu pribavio lažnu službenu legitimaciju Vlade Republike Srpske, te službenu legitimaciju Sindikata policije i policijskih starješina Srbije sa službenom značkom. Istragom je utvrđeno da je osumnjičeno lice lažnu legitimaciju upotrijebio kao pravu 21. januara 2021. godine, kada se radnicima Gradske uprave Banjaluka predstavio kao policijski službenik zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

"Predmetne legitimacije pronađene su prilikom pretresa lokacije koju lice A.B. koristi i od istog privremeno oduzete“, navodi se u saopštenju.

Izvještaj je podnijela Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zbog ovog, ali i sličnih slučajeva, MUP Srpske upozorava građane na pojavu lažnih službenih legitimacija koje podsjećaju na originalne/validne legitimacije različitih vladinih institucija i poziva da u slučaju bilo kakve sumnje u vjerodostojnost navedenih isprava, slučaj prijave najbližoj policijskoj stanici.

Kako pišu mediji, u pitanju je Aljoša Borković (43) koji je već u par navrata hapšen zbog raznih krivičnih djela.

 Izvor: BN/Srna
Foto: Ilustracija