Na ovom ostrvu su se sastali Dodik i Milanović (FOTO)


03.08.2023 12:32


Ostrvo Zečevo smješten je dva kilometra sjevernoistočno od mjesta Vrboske na ostrvu Hvaru, a na njemu su nedavno vrijeme proveli predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik RS Milorad Dodik, ekskluzivno saznaje Klix.ba čiji je reporter danas posjetio ovo mjesto. 



Krajem jula na Hvar je sletio helikopter Vojske Srbije u kojem se nalazio Milorad Dodik, a limuzinama sa zagrebačkim tablicama prevezen je do Zorana Milanovića koji se već nalazio na ovom prelijepom hrvatskom ostrvu.

Njih dvojica su se zatim, kako Klix.ba saznaje, brodovima prevezeli do malog ostrva Zečevo na kojem se nalazi Lantina Beach Bar koji je otvoren prošle godine i za mnoge je još neotkrivena lokacija.

 

A upravo takvo mjesto je trebalo Milanoviću i Dodiku da na miru i bez medija opušteno razgovaraju duže od sat vremena.

Kako saznajemo, u ovaj objekat koji se nalazi tik uz more stigli su ležerno obučeni te su ručali i popili piće. Prethodno niko nije znao da dolaze, pa čak ni vlasnik objekta kojem je samo "neko" rezervisao jedan stol+ u hladovini i sa pogledom na more, ali bez obavješetanja da stižu političari.

 

Po dolasku na Zečevo lokaciju je obezbijedio i veliki broj pripadnika policije, no sve je prošlo bez ikakvih problema.

Prema onome što smo mogli čuti, napravljeno je i nekoliko zajedničkih fotografija, pa čak i sa gostima koji su stigli na odmor na ostrvo Zečevo.



Izvor: Klix
Foto: Klix