'Ti nisi mjera za patriotizam!'


27.07.2023 11:09


Borenović navodi da je Dodikov patriotizam glad za foteljama, privilegijama, autima, budžetima… "Čuj ovog mjerača patriotizma. Za njega je patriotizam u ratu bio šverc Ronhilom, a danas mu je patriotizam šverc lažnih obećanja, kumovskih zgrada, pogaženih odluka Parlamenta Srpske, njemu je patriotizam korupcija, dužničko ropstvo sa nenormalnim kamatama, izolacija, gašenje slobode govora, tajni hvarski susreti i sramno odlikovanje zloglasnih HVO brigada, tjeranje ljudi na Zapad...".

Ovo stoji u tvitu lidera PDP-a Branislava Borenovića, koji je reagovao da istup Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, koji je kazao da je PDP izdajnički, a SDS ima šansu da se vrati na patriotske osnove.

Borenović dalje navodi da je Dodikov patriotizam glad za foteljama, privilegijama, autima, budžetima…

"Za nas, patriotizam je slobodna, zaposlena, pravedna i dostojanstvena Republika Srpska u kojoj su najveće plate i penzije, sa jakim institucijama i ustavnim kompetencijama unutar dejtonske BiH. Nemamo se mi šta vraćati na patriotske osnove, s njih nikada nismo ni otišli, a ovaj (Dodik) nikada nije naučio šta znači patriotizam", naveo je Borenović.Izvor: BN
Foto: Arhiva