Đajić: Nije pronađena bomba u UKC RS


02.06.2022 09:47


Radnici MUP-a RS su izvršili pregled UKC RS i nije pronađena eksplozivna naprava, tako da se vraćamo normalnom radu, rekao je Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS. Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, danas su obavili protivdiverzioni pregled UKC RS i tom prilikom utvrđeno je da nema bezbjednosnih prijetnji. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je navedeni događaj kvalifikovao kao krivično djelo „Terorizam“.

Policija je završila pregled urgentnog centra UKC Srpske i mi nastavljamo sa radom, izjavila je načelnica Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Slavica Zeljković.

Porodilje sa tek rođenim bebama, pacijenti, trudnice, djeca i radnici Univerzitetskog kliničkog centra nalaze se ispred bolnice.

Na UKC su se stvorile velike gužve.

 

Direktor UKC RS Vlado Đajić kaže da su preduzete sve potrebne mjere, te da policija pregledava prostorije.

"Na djelu je još jedan napad na UKC Srpske. Imamo dojavu da je miniran Klinički centar i da ćemo svi letjeti u vazduh. Preduzeli smo sve potrebne mjere, pozvali policiju, evakuisali zdravstvene radnike i pokretne pacijente ispred bolnice. Dio radnika je ostao sa nepokretnim pacijentima, dok stručnjaci pregledaju prostorije. Svi osuđujemo ovakav čin, te je zajednički zaključak da ti ljudi nemaju milosti. Sve radimo po protokolu", istakao je Đajić.

 

“Jutros smo dobili mailom prijeteću poruku nevjernici će eksplodirati, Allah je veliki itd”, kazao je Đajić.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci rano jutros dobio je prijetnju bombom.

Iz policije navode da su prijavu zaprimili jutros oko 7.15 časova, te da policija preduzima neophodne mjere i radnje.

U toku je evakuacija pacijenata i osoblja.Izvor: BN
Foto: UKC RS