Vlasenica: Policija s jedne, a mještani s druge strane


24.07.2023 10:31


Kad nadležni ne žele ispuniti zahtjeve građana pošalju policiju. Tako je bilo i ovog puta. Umjesto pisane potvrde da će se uraditi asfalt mještani Gornjeg Zalukovika, u opštini Vlasenica, dočekali su policiju. 



Policija je došla u pratnji žandarmerije da ubijede mještane da se sklone sa puta kako bi izvođač radova započeo posao - dovođenje vode sa izvora Jadar u ski centar "Igrišta".

Mještani traže svoje, hoće slobodan put. Ako već od asfalta nema ništa, traže da im ne uništavaju ovo što imaju. Traže i da put sve vrijeme, dok traju radovi bude prohodan.

 

Policija sa ispunjenjem zahtjeva stanovnika ovog mjesta nema ništa, ali će kažu reagovati ako se mještani sami ne povuku.

Podsjetimo da su mještani do sada nekoliko puta blokirali put tražeći od Olimpijskog centra Jahorina da im da pismenu garanciju da će asfaltirati put.

Iz OC Jahorina su se, ranije oglasili kazavši da im je jasna zabrinutost mjesnog stanovništva, ali da je asfaltiranje puta u nadležnosti lokalne samouprave, a ne Olimpijskog centra.

 

"Zbog nemogućnosti da nastavimo sa planiranim radovima, očekujemo hitnu reakciju i postizanje dogovora između predstavnika lokalne samouprave i mještana. Ukoliko ne dođe do dogovora, bićemo primorani da prekinemo radove i investicije namijenjene za izgradnju ski centra Igrišta prebacimo na Jahorinu".

Iz Opštine Vlasenica nisu odgovorili na naša pitanja da li će mještanima ispuniti zahtjev.

Zato je danas stigla policija jer radovi moraju biti nastavljeni.



Izvor: BN
Foto: BN