'Pismo Guteresa nije stiglo do mene!'


21.07.2023 14:19


"Tri verzije pisma generalnog sekretara Antonia Guteresa se vrte po medijima, ali nijedna nije došla do mene", izjavila je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović. 



Aferu u vezi pisma UN-u Cvijanović naziva hajdučijom u režiji bošnjačkih kadrova.

“Ne samo da su me spriječili da vršim komunikaciju i nisu mi dostavili odgovor iz UN-a, na kraju su uradili grubo krivotvorenje odgovora, ubacujući riječi kojih u pismu nema”, kaže Cvijanović.

Cvijanovic je komentarisala i situaciju u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

“Kada je u pitanju odbrana i Plan novog generalskog kora moramo biti jedinstveni, nema veta. Imali smo dva kruga sastanka sa predstavnicima Oružanih snaga. Pošto se nepotrebno odugovlači, mišljenja sam da pokušavaju odgoditi imenovanje Srbina na čelo Oružanih snaga” smatra Cvijanović.

Srpski član predsjedništva optužila je Denisa Bećirovića da Republiku Srpsku pokušava izložiti sankcijama.

“Težnje Denisa Bećurovića da izlobira sankcionisanje Republike Srpske od strane međunarodnog faktora se neće ostvariti. Na drugom krugu glasanja očekujem ponavljanje rezultata, odnosno preglasavanje, nakon čega ću pokrenuti veto”, najavila je Cvijanović.

i MIP, ja opet moram direktno da pitam čovjeka šta da radim kada su me blokirali ovdje, da ga pitam da li u njegovom pismu piše “Onli” ili “samo”.



Izvor: BN
Foto: BN