Nijemci i zvanično: Do daljnjeg nema novca za Srpsku


07.07.2023 06:53


Nolte je rekao da je zbog političkog razvoja u protekloj godini njemačka Vlada odlučila, a u saglasnosti s Evropskom unijom, da se projekti u Republici Srpskoj ne podržavaju. 



Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez i pukovnik Franz-Josef Nolte, vojni ataše Savezne Republike Njemačke u BiH, potpisali su danas tehnički sporazum o dodjeli finansijske pomoći Njemačke za podršku infrastrukturnih radova na lokacijama Oružanih snaga (OS) BiH.

Radi se o četiri lokacije u entitetu Federacija BiH, Današnja donacija iznosi 750.000 evra, a u naredne dvije godine će biti oko 3,5 miliona evra.


“Ministarstvo odbrane Njemačke će podržati renoviranje infrastrukture na lokacijama Dubrave i Bihać u visini od 750.000 evra” rekao je on.

Na pitanje novinara zašto je izostavljena lokacija na području Republike Srpske, Nolte je, kako prenosi SB, rekao da je zbog političkog razvoja u protekloj godini njemačka Vlada odlučila, a u saglasnosti s Evropskom unijom, da se projekti u Republici Srpskoj ne podržavaju.

Prema njegovim riječima, riječ je o kasarni u Doboju gdje trebalo sanirati grijanje.

(BN) Foto: 



Izvor: BN
Foto: MO BiH