Vučić o situaciji na KiM: Na raskrsnici između rata i mira


15.06.2023 06:44


'Nekoliko stvari je važno da kažemo. Da bismo izbjegli spekulacije, nalazimo se na raskrsnici, hoćemo li imati mir ili ne. Postoji jedan čovjek na Balkanu koji ga ne želi. Riječ je o Aljbinu Kurtiju'. 



Poručio je ovo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS, govoriće o hapšenju trojice pripadnika tzv. kosovske policije na teritoriji centralne Srbije.

"Nekoliko stvari je važno da kažemo. Nalazimo se na raskrsnici, hoćemo li imati mir ili ne. Postoji jedan čovek na Balkanu koji ga ne želi. Reč je o Aljbinu Kurtiju. Kada kažete da Kurti zbog hapšenja policajaca uvodi zabranu uvoza srpske robe, kako on kaže.

Prema propisima, to ne možete i ne smijete da radite. Time pokazujete da želite da iznurujete glađu narod na severu KiM, kao i da ih ostavite bez lijekova. Time pokazuju namjeru da zauvijek protjeraju srpski narod sa sjevera KiM", izjavio je Vučić i dodao:

"Uvijek sam se trudio da tražim kod nas mogućnost za kompromise. Prešli smo Rubikon. Plašim se da će biti veoma težak povratak u normalu".

Predsjednik Vučić je juče i danas imao niz razgovora i sastanaka sa stranim zvaničnicima, između ostalih, i sa predstavnicima zemalja Kvinte, potom i komandantom Kfora Anđelom Ristućom...



Izvor: BN
Foto: Screenshot