Kostina porodica na sve načine želi da zaštiti imovinu


15.06.2023 06:35


Porodica dečaka ubice, na čelu sa njegovom majkom M.K, na sve načine pokušava da zaštiti svoju imovinu, o čemu svedoči i činjenica da je M.K. nakon što je njen sin ubio devet svojih vršnjaka i čuvara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" krenula da obilazi notarske kancelarije sa ciljem da prebaci svu porodičnu imovinu na rođake, saznaje "Blic". 



Prema informacijama koje posedujemo, majka je dala punomoćje advokatu sa ciljem da pokloni svoju imovinu, odnosno, da je prebaci na rođake.

- Pojavila se u nekoliko notarskih kancelarija, ali su je u svakoj odbili - navodi izvor "Blica" blizak istrazi.

Pored nje, oko prenosa imovine raspitivao se i dečakov otac V.K. koji je, kako smo pisali tražio da mu se dovede notar u pritvor gde je smešten nakon što je njegov sin izvršio masovno ubistvo.

Međutim, otuđenje imovine, prebacivanje na druge osobe, prodaja im je zabranjena do daljnjeg i to odlukom Višeg suda u Beogradu.

- Advokat porodica je podneo zahtev Višem sudu da se ocu dečaka ubice zabrani da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik, a u koje spadaju stan u Beogradu, delovi poslovnog prostora u Beogradu i putničko motorno vozilo.

S obzirom i na to da je otac dečaka ubice tražio notara kako bi mu bilo omogućeno da raspolaže svojom imovinom, što znači da može i da je proda, sud je doneo odluku da mu se to zabrani - kaže izvor "Blica".

To znači da V.K. neće moći da proda ništa što je u njegovom vlasništvu dokle god traje istraga, odnosno postupak protiv njega. Tek kada bude doneta pravosnažna odluka - on bude osuđen ili oslobođen, on će moći da raspolaže svojim nepokretnostima.

- U slučaju da on bude osuđen postojaće imovina kojom će moći da se namire zahtevi porodica ubijene dece. Sud štiti porodice i ovom odlukom on neće moći ništa da proda dokle god traje postupak - kaže izvor "Blica".

V.K. na ovu odluku suda ima pravo žalbe.

Podsetimo, ocu dečaka ubice na teret se stavlja krivično delo - teška dela protiv opšte sigurnosti kojem je zaprećena kazna od 12 godina!

Njemu je početkom meseca ponovo produžen pritvor za 30 dana, nakon što je uhapšen pošto je njegov sin izvršio stravičan zločin.

 



Izvor: Blic
Foto: Kurir