Sedam godina zatvora za pokušaj ubistva na svadbi


13.06.2023 14:54


Okružni sud u Banjaluci osudio je Aleksandra Miletića iz Banjaluke na četiri i po godine zatvora jer je pokušao ubiti Sinišu Blagojevića, vojnika Oružanih snaga BiH kojeg je nožem ubo u oko na svadbi 2021. godine, dok je Strahinja Arambašić dobio dvije i po godine zatvora jer je nanio teške povrede vojniku, te ga je tada udarao rukama i nogama.



Kako piše u optužnici, ovaj pokušaj ubistva dogodio se 24. jula 2021. godine na svadbi u Motikama kod Banjaluke u salonu "Delfina".

"Aleksandar Miletić je bez povoda i razloga verbalno napao Blagojevića te ga nakon prijetnji "šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklaću te" ubo Blagojevića nožem u oko. Blagojević je pao i tada su mu, dok je ležao, prišli Anđelo i Strahinja te ga zajedno sa Aleksandrom udarili više puta rukama i nogama po glavi i tijelu i nanijeli mu teške povrede", piše u optužnici.

Dalje se navodi da je usljed uboda nožem Blagojević zadobio prelom zida očne duplje "sa trajnom i znatnom posljedicom gubitka funkcije oka".

Blagojević je rekao da je očekivao veću kaznu, da nije zadovoljan presudom, te najavio žalbu na ovu odluku suda.

Za ovo djelo je optužen i Anđelo Miletić, Aleksandrov brat, i to za nanošenje teških povreda, ali je postupak protiv njega razvojen jer je trenutno nedostupan.

Naime, on je ranije išao u Srbiju na liječenje, a nakon toga se nije pojavljivao na ročištima koja su odgađana šest puta.

Podsjećamo. zbog premlaćivanja ugostitelja Duška Brkića Gere u septembru 2017. godine, Miletić je krajem prošle godine osuđen na godinu dana zatvora. Ipak, Osnovni sud u Banjaluci je na njegov zahtjev u februaru donio rješenje kojim je zatvorska kazna zamijenjena za novčanu od 18.000 KM. Kako je sud tada donio rješenje, on je bio dužan da ovaj iznos plati u roku od tri mjeseca ili će ići u zatvor.



Izvor: Nezavisne
Foto: Nezavisne