Zatražena pomoć Prnjavoru od viših nivoa vlasti


13.06.2023 12:27


Obilne padavine prouzrokovale su veliku materijalnu štetu domaćinstvima i privrednim subjektima na području Prnjavora, a grad nije u mogućnosti da je sam nadoknadi zbog čega će biti zatražena pomoć viših nivoa vlasti, izjavio je danas Srni gradonačelnik Darko Tomaš.



Tomaš je naveo da su nadležne službe procijenile da je šteta prouzrokovana na lokalnoj putnoj infrastrukturi veća od 1.200.000 КM, a kada je riječ o stambenim, poslovnim i pomoćnim objektima, poljoprivrednom zemljištu i usjevima biće poznato kada komisija sagleda stanje na terenu.

"Situacija se na području grada stabilizovala, a Gradska uprava je formirala komisiju koja obilazi teren i procjenjuje štetu u domaćinstvima i privrednim subjektima", rekao je Tomaš.



Službe gradske Civilne zaštite i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice u okviru mjera oporavka trenutno sprovode aktivnosti dezinfekcije i isušivanja poplavljenih objekata.

Obilne padavine koje su zahvatile opštinu Prnjavor izazvale su bujične poplave usljed kojih je voda ušla u 10 stambenih i dva poslovna objekta, aktivirano je 20 klizišta i oštećeni su putevi.



Izvor: Srna
Foto: Srna