Ako ne ispune naše zahtjeve, slijedi kampovanje u BL


09.06.2023 14:10


Nakon marša, građani Srpske mogu očekivati moje kampovanje u Banja Luci, ali i ostale vidove građanske neposlušnosti, ukoliko naši zahtjevi upućeni ka Vladi Srpske ne budu ispunjeni, poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović tokom gostovanja u Jutarnjem programu BN TV. 



Tokom marširanja za ozdravljnje RS dijagnoza je uspostavljenja. Za Petrovića to je bunt jednog čovjeka i njegovih saradnika protiv svih društveno negativnih pojava. Sada je potrebno da ta dijagnoza dobija svoju terapiju, odnosno, da se ispune naši zahtjevi, kaže Petrović, u suprotnom, sa buntom će se nastaviti.

“Spremni smo da nakon marša idemo dalje, a dok čekamo odgovore na sve na pitanja i na prijedloge projekata koje smo uputili, najavili smo radikalizaciju protesnih mjera. Ukoliko najavljeno kampovanje ne bude davalo rezultate, ići ćemo u druge vidove građanske neposlušnosti”, istakao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Korak do građanske neposlušnosti vodi preko građanskog nezadovoljstva, koje je prema riječima gradonačelnika Bijeljine, prisutno u svakom mjestu kroz koje je prošao tokom marširanja prema Banja Luci.

"Prije nego što sam pošao u marš, zaustavljali su me građani i kažu – “Šta je ovo gradonačelniče, korupcija je okovala od porodilišta do groblja”. Takođe, nailazio sam tokom marširanja na mnoge naše starije građane koji su izlazili i govorili da su im djeca otišla van granica i da ih skoro nikako ne viđaju. Tu su i teške priče naših poljoprivrednika, koji zbog loših vremenskih prilika imaju ogromne probleme oko planiranih prinosa”, ispričao je Petrović tokom gostovanja u Jutarnjem programu BN TV.

Gorući problemi u Srpskoj šire se kao maligno oboljenje, nezdrave ćelije, poput, korupcije, nametanja cenzure medjima, nebrige vlasti o svim kategorijama stanovništva ubijaju prema mišljenju Petrovića, zdrave ćelije, mlade ljude koji sve više odlaze sa ovih prostora, dodajući, da se ova opaka bolest najbolje mogla sagledati i tokom poslednjeg dana marširanja u Banja Luci.

“To budi još jedan veći bunt, još veću nepravdu, a mi nepravdu ne trpimo već joj se osdučno suprostavljamo. Jer, ne smije se na ovakve provokacije i zastrašivanja posustajati, već naprotiv, samo naprijed”, poručio je Petrović.

Kompletna dokumentacija za više od deset kapitalnih projekata dostavljena je u Vladu Srpske. Ovi projekti zahtjevaju punu podršku, ali to je nemoguće dobiti, sve dok se ne raspusti lokalna skupština, što je bio ključni zahjtev gradonačelnika Bijeljine.



Izvor: BN
Foto: BN