O poništenju odluke o nezavisnosti tzv. Kosova 11. juna


28.05.2023 10:28


Predsednik Skupštine opštine (SO) Zeta i funkcioner Demokratske Crne Gore Luka Krstović saopštio je da je za 11. jun u 20 časova zakazao sednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o Deklaraciji o poništenju i nepriznavanju odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.



On je rekao da je sednica zakazana za 11. jun u 20 časova, nakon završene izborne ćutnje vezane za vanredne parlamentarne izbore, prenosi RTCG.

"Šesta sednica Skupštine opštine Zeta zakazana je po redovnom postupku u skladu sa zahtevima kolega odbornika i predsednika Opštine. Na dnevnom redu će se naći pet tačaka dnevnog reda, među kojima i Deklaracija kolega iz nekadašnjeg Demokratskog Fronta. Sada se materijal za sednicu distribuira kolegama odbornicima, kako bi se po prvi put formalno upoznali sa sadržajem dnevnog reda sednice i elementima tačaka dnevnog reda", rekao je Krstović.

On je dodao da se očekuje da će nakon sagledavanja i analize predloženih tačaka dnevnog reda, klubovi odbornika zasedati i doneti odluku o izjašnjenju", saopštio je Krstović.

Iz DF, koji je u međuvremenu prestao da postoji, ranije su predložili Odluku o usvajanju Deklaracije o poništenju i nepriznavanju odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.



Izvor: Tanjug
Foto: Youtube / Printscreen