SRBIJA: Goloruk uhvatio pitona


26.05.2023 10:57


Na tribinama stadiona 'Sever' u Subotici i to tokom treninga djece primjećen je ogroman piton koji je krenuo ka terenu iz žbuna.



Jedan muškarac je uspio je da poklopi "nezvanog gosta" kolicima koja su bila u njegovoj blizini, a potom i da ga savlada, pišu subotički mediji.

Nenad Vučković, kako prenose, hrabri je Subotičanin koji je na fudbalskom terenu, dok su djeca trenirala, uspio da uhvati i savlada pitona.

Do juče je zmije viđao samo u zoo-vrtovima, a nije ni sanjao da će se "oči u oči" sa pitonom sresti na tribinama stadiona "Sever" i to tokom treninga njegovog šestogodišnjeg unuka, prenosi Subotica.com.

"Na terenu je u tom momentu bilo oko stotinu dece uzrasta od 6 do 15 godina. Moj šestogodišnji unuk je jedan od tih mališana, a ja kao ponosni deda posmatrao sam trening sa tribina. U jednom momentu čujem kako neki čovek priča da je video zmiju, okrenem se i ugledam je kako izlazi iz žbunja i prilazi mi", počinje priču sedamdesetjednogodišnji Nenad i dodaje:

"Odmah sam prepoznao da je u pitanju piton, ali mi nije bilo jasno kako se našao tu. Zmija, duga oko metar i po, prošla je pored mene i kada se pribilžila terenu na otprilike 2 metra shvatio sam da moram nešto da preduzmem. Uhvatio sam je za rep, a ona se sklupčala i podigla glavu."


Goloruk i bez ikakve opreme, on je uspio da poklopi "nezvanog gosta" kolicima koja su bila u njegovoj blizini, a potom i da ga savlada.

"Nekakva kolica iz supermarketa su bila pored mene, i ja sam ih okrenuo i poklopio zmiju, ali ona je ubrzo počela da izlazi. Uspeo sam da je uhvatim za glavu i tad je bila moja. Obmotala mi se oko ruke i užasno stiskala. Jedna gospođa mi je dodala ceger u koji sam ubacio pitona, potom sam ceger spustio u obližnju kantu za smeće, a kako se sve nekim čudom poklopilo, pronašli smo vrata od dasaka i poklopili njima kantu", opisuje Nenad.

Policija je potom stigla sa još jednom osobom i piton je odveden u Zoo-vrt.

Da je zmija smještena u Prihvatilište potvrđeno nam je i iz Zoo-vrta, a o ovom slučaju obaviješteno je i Tužilaštvo. Prema nezvaničnim informacijama, piton je čipovan, te je moguće prvo doći do odgajivačnice, a potom i do vlasnika.

"Osećao sam strah, ali najviše zbog dece. Međutim, uprkos strahu vodio sam računa da ne povredim životinju. Pošto pretpostavljam da taj piton ima vlasnika, ako namerava da mi da neku nagradu molim ga samo jedno, da pokosi taj teren na kom deca treniruju u travi do kolena", skromno zaključuje Subotičanin.



Izvor: Nezavisne
Foto: Subotica.com/Pixabay