BG: Učenik poneo pištolj u školu, ima mrtvih i povrijeđenih


03.05.2023 09:28


Kod osnovne škole na Vračaru jutros oko 8 došlo je do pucnjave, javljaju mediji, navodeći da je ubijen čuvar kao i da je ranjeno nekoliko djece. Preminula je i učiteljica od povreda u Urgentnom centru. Osam učenika i radnik obezbeđenja preminuli su, nezvanično saznaje portal N1.



- Učenik sedmog razreda Osnovne škole Vladislav Ribnikar u Beogradu otvorio je jutros vatru na obezbjeđenje i učenike, i tom prilikom povredio nekoliko učenika, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Kako je rečeno ima i mrtvih. dječak i djevojčica dopremljeni su u Urgentni centar.

Dječak je pištolj uzeo od oca, prenosi Tanjug.

Uhapšen dječak koji je pucao na učenike

Maloljetni učenik koji je jutros pucao na učenike i obezbjeđenje Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru je uhapšen, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Učenika sedmog razreda, za koga se sumnja da je iz očevog pištolja ispalio više hitaca, uhapsili su pripadnicima MUP-a.

Iz policije navode da je u toku zbrinjavanje povrijeđenih, a da policije radi na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem.

Dojavu o pucnjavi policija je dobila oko 8.30 časova i odmah se uputila na licu mjesta.

Televizija "Pink" javlja da kontradiverzione ekipe pretresaju školu i da su u jednom rancu nađen pištolj i zapaljiva sredstva.

Preminula učiteljica

- Učiteljica povređena u pucnjavi, koja se dogodila jutros u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, preminula je od povreda u Urgentnom centru.

Ona je u tu ustanovu primljena zajedno sa tri učenika, preneo je RTS.

Troje povređenih učenika nalazi se u Tiršovoj, od kojih je jedan u operacionoj sali i životno je ugrožen, rečeno je ranije Tanjugu u toj ustanovi, prenosi Tanjug.

Do pucnjave je došlo u 8.40 kada je učenik sedmog razreda otvorio vatru na obezbeđenje i učenike. Policija je uhapsila napadača, za koga je navela da je ispalio više hitaca najverovatnije iz očevog pištolja.



Izvor: BN/Tanjug/N1
Foto: Tanjug