Zavirite u novi Mercedesov luksuzni električni SUV FOTO


08.04.2022 20:05


 Nemački proizvođač objavio je prve fotografije unutrašnjosti električnog SUV-a EQS, uoči premijere ovog modela zakazane za 19. april.



Mercedes je otkrio zvanični datum premijere još jednog predstavnika premijum segmenta na električni pogon, a pohvalio se i fotografijama enterijera. Reč je o luksuznom SUV-u koji bi, kako je najavio nemački proizvođač, trebalo da debituje 19. aprila i koji će predstavljati električni pandan Mercedesu GLS.


Što se tiče tehničkih rešenja i opreme, EQS SUV ne bi trebalo da se bitno razlikuje od EQS limuzine, a nudiće znatno veći klirens i unutrašnji prostor. Dovoljno je reći da je putnička kabina projektovana za udoban prevoz do 7 osoba.


Izgled spoljašnjosti i dalje je tajna, iako se može naslutiti da će novi SUV usvojiti stilske elemente koje smo već videli na modelima iz električne game Mercedesa, kao što su SUV EQC i limuzine EQE i EQS.


Sa druge starne, enterijer je projektovan tako da se dopadne ljubiteljima modernih tehnologija, ali i onima koji cene luksuz i kvalitetne materijale u putničkoj kabini.

Kao i u limuzini EQS, kokpit čini jedan veliki digitalni ekran, dok kombinacija bež kože i alkantare stvara toplu i udobnu atmosferu.

Detalji opreme i tehnički podaci biće objavljeni najkasnije u utorak, 19. aprila.



Izvor: B92
Foto: Mercedes