Htela da donira pare za kravu Slavicu, ali...


25.05.2022 10:33


Danas je u medijima odjeknula vest da je Jelena Karleuša donirala 150.000 dinara udruženju studenata veterine, kako bi jednu kravu poštedeli sigurne smrti.



Ipak, studenti su ovo demantovali, ali kažu da je Jelena zaista želela da pomogne.



 - Moramo da demantujemo ovu informaciju, jer kada smo stupili u kontrakt sa Jelenom, koja je htela da plati otkup krave Slavice, mi smo već imali dovoljno novca od pojedinačnih donacija ljudi. Jelena i dalje želi da pomogne oko dodatnih troškova i nadamo se daljoj saradnji. Zahvalni smo na dobroj volji i interesovanju koje pokazuje - napisali su studenti medicine oglašavajući se ovim povodom.


Podsetimo, danas je bilo reči o akciji studenata veterine, koji su otkupili kravu Slavicu od farme koja im ju je pozajmila za praksu. Kako je ranije ispričala studentkinja koja je učestvovala u ovoj akciji za studenti su se vezali za nju i odlučili su da je otkupe, a na početku nisu imali dovoljno sredstava.



- Slavica je došla kod nas početkom februara, kada je počeo i letnji semestar, i bila je namenjena za praktičnu nastavu. Budući da ona ne može da ostane steona, nju farma nakon naše prakse šalje u klanicu i onda tako okončava svoj život. Ipak, kako smo se za nju svi vezali i dali joj ime, nismo hteli da ishod bude takav, pa smo pokrenuli akciju prikupljanja novca, kako bismo je otkupili. Farma je tražila 150.000 dinara i mi smo taj novac prikupili, ali ostaje da vidimo koliko će novca još biti potrebno za njen prevoz i hranu - rekla je studentkinja ranije.



Izvor: 24sedam.rs
Foto: Jelena Karleuša