Oko 20 zemalja najavilo nove pakete pomoći UKR


24.05.2022 07:49


Onlajn sastanku su prisustvovali ministri odbrane više od 40 zemalja, a Ostin je izrazio zadovoljstvo što su među njima prvi put bili i predstavnici Austrije, Bosne i Hercegovine, Kolumbije i Kosova, objavljeno je na sajtu američkog ministarstva odbrane.- Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je da je oko 20 zemalja najavilo nove pakete bezbednosne pomoći Ukrajini tokom virtuelnog sastanka koji je imao sa saveznicima, a čiji je cilj bila koordinacija slanja naoružanja Kijevu.

Nove pakete pomoći najavile su između ostalih Italija, Danska, Grčka, Norveška i Poljska, rekao je Ostin novinarima u ponedeljak, posle sastanka Kontakt grupe za odbranu Ukrajine, preneo je Rojters.

Danska će obezbediti bacač harpuna i rakete za odbranu ukrajinske obale, rekao je Ostin.

"Svi ovde razumeju šta je ulog u ovom ratu", kazao je on.

Onlajn sastanku su prisustvovali ministri odbrane više od 40 zemalja, a Ostin je izrazio zadovoljstvo što su među njima prvi put bili i predstavnici Austrije, Bosne i Hercegovine, Kolumbije i Kosova, objavljeno je na sajtu američkog ministarstva odbrane.

Načelnik Generalštaba američke vojske general Mark Majli izjavio je na pres konferenciji da su SAD još daleko od bilo kakvog slanja američkih snaga u Ukrajinu.Izvor: Tanjug
Foto: EPA