Dodik se vadi: Sankcije Rusiji ne mogu se dokazati


21.05.2022 08:46


Spreman sam da na bilo kom nivou preuzmem poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta. I to bi moglo da ponudi odgovore na neke tvrdnje da je teritorijalni integritet ugrožen što zaista nikada nije bilo", poručio je Dodik. 



- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras da sankcije Rusiji ne mogu biti prihvaćene.

 

"Tačno se zna ko na koji način ovdje odlučuje. U tom nekom pogledu postoje spekulacije. Da li je BiH uvela ili nije, formalno pravno niko ne može dokazati da jeste", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

 

Dodik je rekao da su tokom sastanka, koji je održan na Mišelovom zahtjev razmatrali pitanja o tome kako ubrzati put BiH da dobije kandidatski status u Evropskoj uniji, o izborima.

 

Naveo je da je Mišel od njega tražio neka dodatna objašnjenja.

 

"Rekao sam na koji način možemo da napravimo novu dinamiku, a to podrazumijeva da ustavni poredak u skladu sa Ustavom BiH, teritorijalni integritet i suverenitet na bazi Ustava za nas nije sporan. Spreman sam da na bilo kom nivou preuzmem poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta. I to bi moglo da ponudi odgovore na neke tvrdnje da je teritorijalni integritet ugrožen što zaista nikada nije bilo", poručio je Dodik.



Izvor: BN
Foto: Srna