" />   " />   " />


Dodik protiv LGBT grupacije, ali poštuje Anu Brnabić


28.03.2023 19:01


Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je danas da ne odustaje od donošenja Zakona o nevladinim organizacijama i da će biti usvojen, baš kao i izmjene Krivičnog zakonika RS, kojim se kriminalizuje javna riječ. 

 


Salvu uvreda Dodik je osuo po pripadnicima LGBT zajednice.

- Najavili ste da pripadnici LGBT grupacije ne smiju prići obrazovnim institucijama. Evo, s obzirom da u Vladi Srbije ima deklarisanih pripadnika LGBT grupacije, kako će to sad funkcionisati , bilo je pitanje novinara BN TV na koje je Dodik odgovorio:

"Naravno, da ćete vi to sada tako konstruisati. Ja poštujem Anu Brnabić, njen način života, ona nikoga ne opterećuje s tim. U tom pogledu nemam problem. Ali imam kada je u pitanju pristup u školama, i apsolutno im to treba zabraniti“.

Baveći se dnevno – političkim temama, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, osvrnuo se i na izjavu američkog ambasadora u BiH koji je rekao da se Dodik drastično promijenio u odnosu na nekadašnji „dašak svježeg vjetra s Balkana“ i počeo da širi ksenofobiju. Dodik mu odgovara u svom stilu, spekulativno.

„Prvo je govorio da oni nisu protiv srpskog naroda. Ja mislim da su oni svi koji rade tu protiv srpskog naroda“, poručio je Milorad Dodik.

Da Dodik jedno govori pred kamerama, a drugo radi, pokazuje i prisustvo upravo šefa banjalučke Kancelarije ambasade Sjedinjenih Američkih Država Brajane Powers, na svečanosti dodjele ključeva izbjeglim i raseljenim licima u Banjaluci, koja je stajala tek nekoliko redova iza Milorada Dodika.

Dodik je danas zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem prisustvovao podjeli ključeva novoizgrađenih stanova za 50 porodica izbjeglih i raseljenih lica u stambenom objektu u naselju Ada.Pedeset porodica izbjeglih i raseljenih lica. 

Višeporodični stambeni objekat u naselju Ada izgrađen je u okviru Regionalnog stambenog programa, a vrijednost zgrade je skoro tri miliona maraka. Vjerovatno još ne bi ni bile gotove da nije bilo novca Vlade Sjedinjenih Američkih Država koja je sufinansirala ovaj projekat.



Izvor: BN
Foto: BN