" />   " />   " />


Odbornici većine da daju ostavke, narod je protiv njih


23.03.2023 16:49


„Ljudi bez trunke stida, morala i dostojanstva. Da imaju sve to oni bi podnijeli ostavke jer je njih narod opozvao na referendumu.“ izjavio je za BN TV Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine 

 


Gradonačelnik Petrović je kazao da skupštinska većina grada nema legitimitet i ponovo ih poziva da daju ostavke jer je narod na referendumu jasno bio protiv njih.

„Stalno ćemo pozivati odbornike da podnesu ostavke, jer ih je narod opozvao a oni su se sami raspustili. Skupština grada Bijeljine nema nikakav legitimitet, niti pravni a ponajmanje narodni.“ oštar je bio gradonačelnik Petrović.

Licemjerno je današnje ponašanje odbornika naglašava Petrović.

„Odjednom sve može na skupštini, odjednom se skupština završi za sat ipo vremena bez amandmana, silnih rasprava vrijeđanja, blokada. Odjednom sve može, podužu ručice i prave se da je sve u redu. U stvari se radi o grupi kukavica bez imalo stida i želje da učine poralni čin i podnesu ostavku posle ovakvog političkog debakla.“, podvukao je gradonačelnik Bijeljine, Petrović.

Zvanični rezlutati referenduma biće objavljeni drugog aprila, a Petrović poručuje: ako do tad odbornici ne budu dali ostavke, raspuštanje skupštine grada tražiće od NSRS.

Danas je održana sjednica Gradske skupštine na kojoj su prihvaćene sve tačke dnevnog reda koje je ranije predložio gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Ovo je inače prva sjednica nakog neuspjelog opoziva gradonačelnik Petrovića.



Izvor: BN
Foto: BN