ITALIJA: Zvao policiju zbog cijene espresso kafe!


19.05.2022 08:08


Iznervirani muškarac pozvao je policiju nakon što je dva evra platio espreso bez kofeina u kafiću "Ditta Artigianale" u Firenci.Policiji se požalio da cena nije jasno izložena iza pulta. Ta greška je na kraju koštala kazne bar koji je poznat po dobroj kafi i osvojio nekoliko priznanja na takmičenjima.


Vlasnik Frančesko Sanapo iznervirano je prokomentarisao kaznu na društvenim mrežama i branio kafu koju nude, koja dolazi sa male plantaže u Meksiku i „priprema se sa velikom pažnjom od strane njegovih baristi“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by francesco Sanapo (@sanapofrancesco)

„Kaznili su me jer se neko uvredio što je platio dva evra za kafu. Da li možete da verujete? Danas svako može da se iznervira i mobiliše policiju koja će nas kazniti zbog zasterelog zakona“, kaže Sanapo držeći u rukama pismo od policije.


U Italiji je prosečna cena espresa jedan evro, iako je većina kafića i barova povećala cene nedavno zbog problema u snabdevanju i veće cene kafe. Grupe za zaštitu potrošača upozorile su da bi prosečna cena espresa mogla ove godine da poraste na 1,5 evra, navodi Gardijan.Izvor: RTS
Foto: Ilustracija