Roditelji tuže sina jer još nisu dobili unuče


15.05.2022 09:58


Penzionisani indijski par iz sjeverne države Utarakand tuži sina jedinca i snahu jer im ni nakon šest godina braka nisu 'podarili' unuče te od njih traži odštetu u vrijednosti od gotovo 650.000 dolara ne dobiju li unuka ili unuku u roku od godinu dana.“Želimo unuka ili unuku u roku od godinu dana ili odštetu, jer sam na sinovo obrazovanje potrošio životnu zaradu”, rekao je Sanjeev Prasad novinarima, pojasnivši da je 2006. sina poslao na obuku za pilota u Sjedinjene Države koja ga je stajala 65.000 dolara.

Sin se 2007. vratio u Indiju, ali je ostao bez posla i porodica ga je morala izdržavati više od dvije godine, piše indijski Times. U međuvremenu je tridesetpetogodišnjak dobio posao pilota.

Iznos odštete uključuje troškove raskošne svadbe održane u hotelu s pet zvjezdica, luksuzni automobil vrijedan 80.000 dolara i plaćanje bračnog putovanja mladencima u inostranstvo.

Njegovi roditelji kažu da su 2016. ugovorili njegov brak sa djevojkom koja danas ima 31 godinu, nadajući se da će u penziji imati “unuče s kojim će se moći igrati”.

“Najveći je problem u tomu što mi u ovoj životnoj dobi trebamo unuče, no moj sin i snaha o nama ne vode računa. Ugovorili smo mu vjenčanje nadajući se da ćemo jednog dana postati djed i baka. Od tada je prošlo šest godina”, rekao je Prasad. “Osjećamo kao da, uprkos tome što imamo sve, zapravo nemamo ništa. Vrlo smo nesrećni.”

Sin i snaha nisu bili dostupni za komentar.

U Indiji se poštuje snažna tradicionalna zajednička porodica koja uključuje suživot više generacija, koje često žive u istom domaćinstvu.Izvor: Hina
Foto: Roditelji tuže sina jer još nisu dobili unuče