Pet ministara koristi luksuzne apartmane Vlade RS


03.02.2023 15:02


U luksuznim apartmanima u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci o trošku države trenutno boravi pet ministara iz kabineta premijera Radovana Viškovića. 



Pravo na smještaj u udobnim apartmanima na Trgu Republike već nekoliko godina i mandata koriste lider Socijalističke partije i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i dugogodišnji ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.

Iz Službe za zajedničke poslove Vlade RS potvrđeno je za CAPITAL da je apartman nastavila da koristi i ministarka uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, kao i da su se u apartmane smjestili i novoimenovani ministar pravde Miloš Bukejlović i privrede i preduzetništva Vojin Mitrović.

Interesantno je da je u apartmanu Vlade RS donedavno boravio i njegov sin Stefan Mitrović koji je direktor Jedinice za koordinaciju projekata u poljoprivredi.

Da ne vole samo ministri luksuz o trošku države, pokazuje i osam pomoćnika ministara koji koriste apartmane Vlade RS.

To su pomoćnici ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zoran Maletić i Milan Gavrić, zatim pomoćnici ministra saobraćaja i veza Dragan Stanimirović i Vesna Vožni, potom pomoćnik ministra energetike i rudarstva Zoran Savić, finansija Stojan Krnjajić, porodice, omladine i sporta Mario Đuran, te uprave i lokalne samouprave Slavica Lukić.

 

Razdužili se

 

Pravo na korišćenje apartmana imaju funkcioneri, odnosno ministri, savjetnici, sekretari i direktori čije je mjesto stanovanja udaljeno više od 50 kilometara od Banjaluke.

Nakon što su im istekli mandati, apartmane su razdužili bivši ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, trgovine i turizma Suzana Gašić i privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević.

Pored ministara i pomoćnika, u apartmane su se smjestili i šef kabineta premijera Srpske Željko Đurić, zatim novi generalni sekretar Vlade RS Dalibor Panić, kao i načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Darko Kovrlija.

Na besplatan luksuz nisu imuni ni direktori, pa su tako u apartmanima i direktor Republičke direkcije za obnovu i izgradnju Stojan Vukalović, zatim direktor Republičke uprave za igre na sreću Aleksandar Došić, potom prvi čovjek Republičke uprave za inspekcijske poslove Milovan Krčo, kao i Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica.

Iako u njemu ne provodi mnogo vremena, apartman od izgradnje Administrativnog centra Vlade RS koristi dugogodišnji savjetnik Milorada Dodika i bivši dekan Fakulteta političkih nauka u Banjaluci Nenad Kecmanović.



Izvor: Capital
Foto: Capital