Živu ženu proglasili mrtvom!


03.02.2023 09:39


Živu ženu iz SAD-a poslali su u mrtvačnicu u vreći za leševe, da bi je radnici tog odjeljenja otkrili kako pokušava da 'uhvati' vazduh, stoji u izvještaju.



Ustanova u SAD-u kažnjena je s 10.000 američkih dolara nakon što su zdravstveni radnici greškom proglasili ženu o kojoj su pazili, mrtvom.

Žena je, prema izvještaju Odjela za inspekcije i žalbe Ajove, otkrivena živa više od dva sata kasnije u vreći za leševe u pogrebnom preduzeću.

66-godišnja žena je 28. decembra primljena u odjel za njegu Centra za specijalnu njegu za Alchajmerovu bolest Glen Ouks u Urbandejlu "zbog senilne degeneracije mozga", stoji u izvještaju podnesenom u srijedu, 1. februara.

Kako se stanje pacijentice pogoršavalo, član osoblja primijetio je znakove da je umrla u ranim jutarnjim satima 3. januara.

"Radnica je prijavila da su oči žene bile otvorene. Opipala je vrat na karotidnoj arteriji i poslušala prsa. Nije osjetila puls, a štićenik u to vrijeme nije disao. Osjetila je da je specijalizant preminuo i obavijestila je medicinsku sestru.”

U 6 ujutro medicinska sestra je pet minuta procjenjivala stanje žene i takođe vjerovala da je umrla. Ustanova je potom pozvala ženinu porodicu i pogrebno preduzeće", navodi se u izvještaju inspektora.

Direktor pogrebnog preduzeća stigao je u 7.38 ujutro i stavio ženu "u platnenu vreću i zatvorio ju", stoji u izvještaju.

Ali kad su radnici pogrebnog prduzeća otkopčali vreću s tijelom u 8.26 ujutro, otkrili su da se ženina prsa miču i da hvata vazduh, rekao je inspektor, prenosi "Stuff".



Izvor: Nezavisne
Foto: Pixabay