'Svakom pričom o lažnom otcjepljenju - nož u leđa Srbiji!'


31.01.2023 12:29


"Svaki put ka Dodik pomene otcepljenje Republike Srpske od BiH, on nam zabije nož u leđa na Kosovu oko Zajednice srpskih opština. To zna on, znaju SAD, znaju Rusi, zna Vučić..svi znaju osim vas što se ložite na srpstvo, Dodika i Kosovo."Ovo je objavio beogradski analitičar Nebojša Krstić na tviter nalogu, nakon što je Milorad Dodik u autorskom tekstu se bavio pitanjem Srba na Balkanu i "statusom Republike Srpske" u kontekstu rješenja kosovskog pitanja.

 

"Ako mislite dobro o Srbima, zašto Srbiji i Republici Srpskoj niste ponudili model dvije države i jednog naroda. Ovaj tzv. njemački model za Kosovo samo je još jedan trik u igri nadmoćnih koji misle da im je sve dozvoljeno. Postavlje se još jedno pitanje zašto je pitanje Kosova sui generis, a pitanje Republike Srpske pitanje teritorijalnog integriteta BiH", naveo je Dodik u autorskom tekstu, odjavljenom na portalu Dodik. net.

Inače, treba podsjetiti da je Dodik do sada najavio desetine referenduma o izdvajanju Republike Srpske iz BiH, koji su završavali tako što je svaki put nakon toga BiH jačala na uštrb Republike Srpske i približavala se NATO savezu.

Sve te izjave su bile manipulativne prirode, koje su Dodiku omogućavale da se održi na vlasti i da uz pojačanu nacionalnu retoriku "ispod radara" prolaze brojne afere u koje su umiješani ljudi iz vrha režima, a koje za posljedicu imaju sve veće siromaštvo i pustošenje Republike Srpske.Izvor: BN
Foto: BN