Vršnjačko nasilje zahvatilo i škole u Banjaluci


01.12.2022 13:21


Učenik devetog razreda Osnovne škole 'Sveti Sava' u banjalučkom naselju Lauš pretučen je i ostavljen na ulazu u dvorište, potvrđeno je 'Glasu Srpske'. 



Sve se desilo kasno uveče 29. novembra, a kako saznajemo njega je napao vršnjak u dvorištu škole i teško pretukao i oborio na zemlju.

Povrijeđeni dječak je pronađen navodno u besvjesnom stanju, te je prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske. Kako su "Glasu Srpske" rekli u UKC-u, ne navodeći ime povrijeđenog, učenik je zadobio povredu glave i stabilnog je zdravstvenog stanja.


- Prema podacima Klinike za dječju hirurgiju, pacijent, za kojeg ste poslali upit, zadobio je povredu glave, zbrinut je, dijagnostički obrađen i stabilnog je zdravstvenog stanja. Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju u ovoj Klinici - rekli su nam u UKC-u.

U Policijskoj upravi (PU) Banjaluka potvrdili su da im je 29. novembra prijavljeno da je povrijeđen učenik devetog razreda u banjalučkom naselju Lauš, te da je obavljen uviđaj.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka. Tužilac je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja - rekli su u PU Banjaluka.

Dodali su da u cilju zaštite istrage i djeteta ne mogu da govore više informacija o ovom slučaju.

Direktor OŠ "Sveti Sava" Miroslav Popržen potvrdio je za "Glas Srpske" da su se poslije nastave potukla dva učenika u dvorištu škole.

- Odmah po saznanju preduzeli smo sve neophodne mjere i obavijestili policiju i Centar za socijani rad. Škola će preduzeti sve u skladu sa zakonom da se ovakve stvari spriječe i ovaj slučaj završi na najbolji mogući način - rekao je Popržen.

Podsjećamo, ovo je drugi slučaj nasilja među učenicima u Banjaluci u posljednjih nekoliko dana, navodi Glas Srpske.

 



Izvor: BN/Glas Srpske
Foto: GS/Ilustracija