Zvijer Ford F150 Raptor!


Objavljeno: 2018-05-24 21:16:00Ford je nedavno najavio svoj maksimalni fokus na SUV i terenska vozila, a proizvod toga je još moćniji kamionet F-150 Raptor.


Foto: Ford

Ford je nedavno najavio svoj maksimalni fokus na SUV i terenska vozila, a proizvod toga je još moćniji kamionet F-150 Raptor. Verzija za 2019. godinu pre svega se koncentriše na dominaciju po peskovitim, ali i nepristupačnim terenima. Ključni sastojak ovog unapređenja su novi sistem Live Valve FOC Racing Shox i Fordov Trail Control. Live Valve tehnologija omogućava Raptoru prilagođavanje vešanja terenu i upravljanju čim ovo vozilo ne čini samo sposobnijim za vožnju van asfalta, već i pametnijim.

Osim brzine i snage po ovakvim terenima, Raptor je unapređen i na savladavanje teških prepreka, zahvaljujući Trail Control sistemu koji predstavlja neku vrstu terenskog "tempomata". Moguće ga je aktivirati pri brzinama od 1-32 km/h prilikom čega automatski prilagođava motor i kočenje nepristupačnom terenu, čime omogućava vozaču da se koncentriše na svaku prepreku.

U međuvremenu, za udobnost su zadužena Recaro sedišta, prvi put u ponudi u ovom modelu. Što se tiče pogona, za njega je zadužen 3,5-litarski V6 sa 450 KS i 690 Nm obrtnog momenta uparen sa desetobzrinskim automatikom unapređenog softvera. Novi Ford F-150 Raptor će se u prodaji naći krajem ove godine, a očekuje se da cena nadmaši trenutu početnu od 51.510 dolara za model iz 2017.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.