Zdrave i lepe u godinama koje dolaze


Objavljeno: 2018-03-16 15:39:00Zahvaljujući velikom broju proizvoda za negu lepote koji se nalaze na tržištu, danas žene veoma jednostavno mogu da odlože prve znake starenja. Najvažniji korak, u bilo kojem dobu života, jeste da svakodnevno koristite zaštitnu kremu od sunca, ističu deramotolozi. Ipak, to nije jedini vid nege, a mi vam otkrivamo šta bi trebalo da koristite u četrdesetim, pedesetim i šezdesetim godinama.


Foto: B92

 

Četrdesete

 

Primetili ste da je vaša koža izgubila zdrav sjaj? To se mnogim ženama dešavama. "U četdesetim, koža počinje da postaje grublja i pomalo beživotna, da izgubi toniranost, dok bore postaju vidljivije", ističe dermatolog Dendi Inglmen. Rešenje se krije u antioksidantima. Oni se bore protiv štetnih slobodnih radikala i obnavljaju oštećene ćelije kože, zbog čega ona dobija prosvetljen i zdraviji izgled. Najbolji antioksidant je Vitamin C, ali možete potražiti proizvode na bazi zelenog čaja, vitamina E, kao i resveratrola, polifeonala i kofeina.

 

Pedesete

 

Pilingovanje je oduvek bio važan deo nege, ali nakon četrdesete trebalo bi da postane vaša rutina. Ako ga koristite svaki dan budite nežni, kako ne biste izazvali iritacije, a kako biste efektivno ublažili znakove starenja – umoran izgled, diskolorazicaciju, mrtve ćelije kože... Kada je reč o izboru pilinga, doktor Dendi kaže da bi klasičan piling bio previše agresivan za svakodnevno korišćenje. Zato birajte hemijski piling, a ključni sastojak koji treba da koristite je glikolna kiselina.

 

Šezdesete

 

Ovo je period kada su bore već vidljive na licu. Od sada, gubljenje kolagena i elastičnosti je mnogo viljivije, koža postaje suvlja, s obzirom da se produkcija prirodno smanjuje. "U šezdesetim, koža postaje suva i osetljiva, pa potražite proizvode koji je hidriraju i obnavljaju. Možete koristiti antioksidante i pilinge, ali ređe jer oni isušuju kožu", savetuje deromatolog.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.