Zbog omogućavanja rušenja 'Kajaka' usledile smjene u Vladi Republike Srpske


Objavljeno: 2021-11-18 14:42Zbog omogućavanja rušenja 'Kajaka' usledile smjene u Vladi Republike Srpske Na današnjoj sjednici Vlade Republike Srpske smijenjen je Nikola Knežević sa mjesta pomoćnika za resor uprave u Ministarstvu za lokalnu upravu i samoupravu Republike Srpske. 


Foto: Zbog omogućavanja rušenja 'Kajaka' usledile smjene u Vladi Republike Srpske

Kako saznajemo, Kneževiću se zamjeri što su u njegovom resoru upravna inspekcija koja je utvrdila da je ispravno i zakonito rješenje o rušenju "Kajaka".

 

Glavni upravni inspektor nije utvrdio povrede propisa iz nadležnosti upravne inspekcije tokom nadzora u Odjeljenju komunalne policije, a koji je obavio 12. novembra 2021. godine po zahtjevu investitora ugostiteljskog objekta „Kajak terasa“.Kako su rekli, tokom ove kontrole, a na osnovu predočene dokumentacije – utvrđeno je da je komunalni policajac 28. oktobra 2021. godine donio rješenje kojem je investitoru privremenog dijela objekta u kojem se nalazi ovaj ugostiteljski objekat naloženo da u roku od osam dana od dana dostavljanja rješenja isti ukloni sa dijela javne površine, jer je objekat nelegalno sagrađen na gradskom zemljištu.

 

Predmetnim rješenjem data je pouka o pravnom lijeku – da je protiv rješenja dopuštena žalba gradonačelniku u roku od osam dana od dana dostavljanja ovog rješenja.

 

“Na predmetno rješenje komunalne policije, investitor je izjavio žalbu gradonačelniku, a od Upravne inspekcije u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske zatražio je inspekcijski nadzor nad primjenom Zakona o opštem upravnom postupku, a u vezi sa Zakonom o komunalnoj policiji”, rekli su iz Gradske uprave.

 

Kako su dodali u zahtjevu za vršenje inspekcijskog nadzora, između ostalog, investitor je naveo da je rješenje Komunalne policije od 28. oktobra 2021. godine “nepravilno i nezakonito i da komunalni policajac nije ovlašćen da nalaže rušenje objekata“.“Međutim, kontrolom u Odjeljenju za komunalnu policiju, koja je uslijedila 12. novembra – glavni republički upravni inspektor nije utvrdio povrede propisa iz nadležnosti upravne inspekcije, te kako navode u Zapisniku – nije bilo ni osnova za nalaganje mjera iz nadležnosti ove inspekcije”, zaključili su iz Gradske uprave.


Izvor: BN

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.