Zašto je dobro imati VELIKI NOS!


Objavljeno: 2017-02-15 22:56:00Možda niste zadovoljni onim što vidite u ogledalu, ali vaše lice vam zapravo otkriva tajne vašeg zdravlja. Saznajte zašto je dobro imati veliki nos i šta znače neke promene na koži lica, očima...


Foto: Zdrav: veliki nos

Ljudi s velikim nosem imaju manje šanse da ih napadnu mikroorganizmi jer oni uglavnom imaju više dlačica u nosu koje sprečavaju ulazak parazita.

 

Beli krugovi na dužici oka su odličan pokazatelj povišenog nivoa holesterola u krvi, kao i masne naslage na beonjači, dok opušteni očni kapci mogu biti znak da je u pitanju Belova paraliza, odnosno poremećaj očnog nerva. 

 

Taman jezik govori o tome da se u ustima gomilaju bakterije, što može biti rezultat loše oralne higijene, posledica pušenja ili uzimanja antibiotika. Žućkasta koža ukazuje na prisustvo dijabetesa ili visokog krvnog pritiska, a smeđe mrlje na koži ukazuju na pojačano lučenje estrogena.

 

Proređena kosa ukazuje na hiperaktivnost tiroidne žlezde, dok proređene obrve govore da tiroida radi oslabljenim kapacitetom. Crvenilo na obrazima može biti posledica problema s kožom kao što je rozacea, a može biti i pokazatelj pojačanog lučenja kortizola.


Izvor: Kurir
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.