Zakazano SUĐENJE zbog PREBIJANJA ljubavnice!


Objavljeno: 2019-09-09 09:59Ukoliko se Halid Muslimović ne pojavi na ročištu u Osnovnom sudu u Banjaluci zakazanom za 26. septembar ove godine uhapsiće ga Sudska policija Republike Srpske, piše Kurir.


Foto: Bašić vs. Muslimović

 

Banjalučko tužilaštvo optužilo je ranije poznatog pevača Halida Muslimovića za krivično delo nanošenja telesnih povreda Sonji Bašić, a u sudskom pozivu koji je upućen optuženom, pored hapšenja, zaprećena je čak i mera pritvora.

 

- U slučaju da se na ovaj poziv ne odazovete, niti svoj izostanak opravdate, bićete prinudno dovedeni, a protiv vas može da se odredi pritvor. Dužni ste o svakoj promeni adrese ili nameri promene adrese odmah da obavestite ovaj sud. Poučavate se da možete da uzmete branioca i da branilac može biti prisutan na glavnom pretresu - navedeno je u sudskom pozivu Muslimoviću.

 

Kritični događaj odigrao se 27. jula proše godine u periodu od dva do tri časa ujutro, na relaciji magistralnog puta Banjaluka - Kozarac, a Muslimović nije štedeo udarce, ugrize, niti pogrdne reči prema Bašićevoj, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

 

- Je.... te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja. Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati - govorio je Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

 

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je nakon kraće prepirke sa oštećenom u svom automobilu „pežo 607“ udario Bašićevu više puta šakom u lice.

 

- U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača gde je sedela oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton - navodi se u optužnici.

 

Nakon što je bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

 

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

 

"Oštećena je zadobila krvne podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva sa unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv sa leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane levog lakta", precizirano je u optužnici.

 

Nakon iživljavanja, Muslimović je Bašićevu ugurao u „pežo 607“, a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku. Nakon što mu je zapretila da će pozvati policiju, Muslimović je uz psovku na račun policije, zapretio Bašićevoj da će je progutati mrak.

 

Na glavnom ročištu koje je zakazano za 26. septembra saslušaće se samo dva svedoka tužilaštva i to oštećena Sonja Bašić i veštak sudske medicine Milan Srdić. Tužilac je zatražio da Osnovni sud u Banjaluci nakon sprovedenog postupka optuženom Halidu Muslimović za krivično dela telesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 maraka, a za krivično delo ugrožavanja sigurnosti novčanu kaznu od 400 maraka.

 

Osim saslušanja dva svedoka tužilaštvo će na glavnom pretresu izvesti i u sudski spis uložiti 20 materijalnih dokaza protiv optuženog Halida Muslimovića.

 

"Smatram da postoji dovoljno dokaza koji pružaju osnov za tvrdnju da je Halid Muslimović počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret optužnicom", zaključili su u tužilaštvu.


Izvor: KurirCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.