ZVANIČNO: Italija stavila rampu za građane BiH, Srbije...


Objavljeno: 2020-07-16 13:23Italija je blokirala Srbiju, Crnu Goru i tzv. Kosovo, posle zabrane dolaska građana 13 zemalja, među kojima su BiH i Severna Makedonija, prenijela je ANSA.


Foto: Italija stavila rampu i za Srbiju, Crnu Goru, S. Makedoniju i tzv. Kosovo


"Potpisao sam novi pravilnik kojim se Srbija, Crna Gora i Kosovo dodaju na listu rizičnih zemalja", objavio je ministar zdravlja Roberto Speranza na Fejsbuku.

"Oni koji su bili poslednjih 14 dana na ovim teritorijama", rekao je Speranza, "imaju zabranu ulaska i tranzita kroz Italiju."

Dodao je: "Epidemija je u najtežoj fazi u celom svetu. Potreban nam je maksimalan oprez da bismo odbranili napredak koji smo postigli do sada" .Naredba koju je danas potpisao ministar zdravlja Roberto Speranza predviđa blokadu avionskih letova, vozova i svih drugih prevoznih sredstava za vezu prema i iz Srbije, Crne Gore i Kosova.

Trenutno se zaustavljanje od strane Italije odnosi na: Jermeniju, Bahrein, Bangladeš, Brazil, Bosnu i Hercegovinu, Čile, Kuvajt, Severnu Makedoniju, Moldaviju, Oman, Panamu, Peru, Dominikansku Republiku, Srbiju, Crnu Goru i tzv. Kosovo.


Izvor: RTV BN/Ansa

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.