Veliki pad novozaraženih u Italiji, Španiji, Francuskoj, Njemačkoj...


Objavljeno: 2020-05-18 09:35Broj novozaraženih virusom COVID-19 raste, ali je u znantno opadanju u zemljama koje su u Evropi bile žarišta zaraze.


Foto: Borba protiv virusa i dalje traje

U Italiji broj novih slučajeva je svakodnevno u opadanju, a prema poslijednjem cjelodnevnom izvještaju, taj broj iznosio je samo 675 novozaraženih.I Francuska je stavila virus pod kontrolu, iako bitka još nije završena. Nakon nekoliko nedjelja kada je virus bio sveprisutan, i u ovoj zemlji se bilježi pad broja novozaraženih, a jučerašnja statistika kaže da je virus detektovan kod 204 Francuza.

 

Španija je ostavila mučan period iza sebe. I tamo je statistika sve bolja, odnosno, sve manje loša. Juče su Španjolci prebrojali 1214 novozaraženih. Poslijednji put su imali manje novozaraženih od ovog broja još 12. marta ove godine. Trend je u daljem opadanju broja.

 

I u Njemačkoj stvari idu na bolje. Samo 407 zaraženih je rezultat kakav ova zemlja nije imala još od 11. marta.

 

Nasuprot ovim rezultatima, situacija sa kontrolom virusa je i dalje ozbiljna u Sjedinjenim Američkim Državama, Rusiji i Velikoj Britaniji, a porast novozaraženih je sve izraženiji u latinoameričkim zemljama poput Brazila i Perua.


Izvor: WorldometersCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.