VIDEO koji obara rekorde imaće uskoro 2 MILIJARDE pregleda!


Objavljeno: 2016-12-23 11:13:00Iako postoji opcija kupovine pregleda, jasno je da na servisu You Tube postoji veliki broj video-fajlova koji su izuzetno popularni i kojima ta vrsta kupovine zaista nije potrebna. Jedan se izdvaja i preti da obori sve rekorde...


Foto: BN radio

Epizoda ruskog crtanog filma "Maša i medved" pod nazivom "Maša i kaša" sakupila je milijardu i 804 miliona pregleda i postala šesti snimak po gledanosti u istoriji YouTube-a.

 

Mediji su ovaj serijal nazvali "demonstracijom Putinove meke sile". Italijanski list "Il foljo" navodi da se neverovatan uspeh animiranog filma "Maša i medved" najbolje može videti u božićnom periodu, kada su trgovački centri prepuni lutaka, slika i igračaka posvećenih ovim junacima, a na televiziji se mogu pratiti najpopularnije epizode.

 

 

Trogodišnja Maša, odevena u tradicionalnu rusku nošnju, sa maramom na glavi, ušla je u domove dece u 120 zemalja sveta. Crtani film preveden je već na 25 jezika, od SAD do Indonezije. U Americi Maši glas pozajmljuje Isla Fišer, mlada holivudska glumica. "Ideja za serijal nastala je iz želje da se na komičan način predstave odnosi između dece i odraslih tako da gledaocima budu sasvim jasni unutrašnji doživljaji junaka", ističe direktor projekta Denis Červjacov.

 

Godine 2015. animirani film "Maša i medved" dobio je nagradu "Kikskrin evords" za najbolju animaciju, a studio "Animakord" zaradio je 225 miliona dolara. Ta firma je osnovana 2008. godine i danas ima više od 100 saradnika i 70 animatora, a otvorila je kancelariju i u Kaliforniji. "Dok se u svetu medved najčešće predstavlja kao zlo protiv kojeg se treba boriti, istočnoevropska deca u njemu vide onoga ko pomaže plavokosoj devojčici da nađe put do kuće", piše italijanski list.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.