Uspeo da svojim golim rukama zadavi pumu!


Objavljeno: 2019-02-07 15:30:00Jedan neimenovani amerikanac dok je džogirao susreo se licem u lice sa opasnom pumom. Ipak on se uspeo odbraniti od napada pume tako što ju je zadavio svojim (golim) rukama...


Foto: ilustracija

Amerikanca je puma zaskočila dok je džogirao stazama kroz Stenovite planine nadomak grada Denvera. Kako je izjavio doktorima a posle i američkim medijima čuo je veliku mačku-pumu iza njega.

 

Ali kada se okrenuo ona ga je odmah zaskočila i bacila se na njega te ga počela kasapiti grebati i ujedati Puma ga je grebala i grizla po licu, nogama i rukama, ali je on izgleda nekako uspeo da je obori, legne preko nje i počne da je davi. Tako da ju je posle borbe s njom uspeo zadaviti i tako spasiti sebi život .

 

Neimenovani trkač je uspeo sam da se domogne najbliže bolnice gde mu je ukazana pomoć i konstatovane teške telesne povrede, ali kako su lekari naveli nije životno ugrožen.

 

Predstavnica za medije nacionalnog parka u kom se odigrala drama Rebeka Farel zapanjena je nesvakidašnjim ishodom susreta sa opasnim predatorom.

"Ovo je neverovatna priča. Svi su zbunjeni i impresionirani. Nije imao nikakvo oružje, čak ni nož ni motku. Kako je uspeo? " pitala se predstavnica za medije nacionalnog parka.

 

Utvrđeno je tokom obdukcije pume da je ona bila teška oko 26 kilograma Testirana je na besnilo, a obdukcija je potvrdila da je gušenje bio uzrok smrti.

 

Menadžer nacionalnog parka u Koloradu Mark Lesli istakao je da je čovek uradio sve što je mogao kako bi preživeo i savetovao drugima da slično ili isto postupe u slučaju napada divlje životinje naročito pume jer ih u tom delu parka ima .


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.