Uhapšen Dalibor Matić, vlasnik kompanije Batagon


Objavljeno: 2021-05-19 11:15Po potjernici Švajcarske u Njemačkoj je uhapšen Dalibor Matić, kontroverzni biznismen i vlasnik firme Batagon. Informacija je provjerena i potvrđena iz više izvora, i sigurno je tačna, iako se pokušava prikriti od javnosti jer je Matić uhapšen još prije 15 dana. 


Foto: Uhapšen Dalibor Matić, vlasnik kompanije Batagon

Ovo je na svom blogu objavio Nebojša Vukanović, koji navodi da raspolaže informacijom, od pouzdanih izvora iz Švajcarske, da su prije Matića uhapšena i njegova (Matićeva) dva bliska saradnika i advokata iz Švajcarske.


On tvrdi da je prije 15 dana u njemačkom gradu Hamburgu uhapšen kontroverzni biznismen Matić po potjernici koju je raspisala Švajcarska.


Matić je, kako stoji u tekstu, u pritvoru i čeka se odluka o ekstradiciji u Švajcarsku, gdje ga očekuje suđenje i proces zbog optužnice za više teških krivičnih djela, od utaje poreza, prevare do pranja novca.


Dalibor Matić, vlasnik kompanije Batagon iz švajcarskog grada Cuga, pokušavao je da kupi potraživanja Vlade Republike Srpske za 43 miliona maraka i postane većinski vlasnik Alumine i Fabrike glinice Birač iz Zvornika u stečaju.


Taj posao je propao, ali je kupio hotel Bistricu na Jahorini.


Izvor: BN

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.