U biblioteku vraćena knjiga pozajmljena pre 84 godine!


Objavljeno: 2018-10-09 18:35:00Jedan neimenovani muškarac iz Luzijane,SAD, je izbegao drakonsku novčanu kaznu tako što je vratio u biblioteku knjigu koja je pozajmljena još pre 84 godine...


Foto: tntportal.ba

"Bolje kasno vratiti knjigu, nego nikad, zar ne? Imali smo zanimljiv slučaj kada je jedan muškarac vratio knjigu našoj biblioteci nakon što ju je njegova majka posudila davne 1934. godine kada je imala samo 11 godina", naveli su iz biblioteke Shreve Memorial u Luzijani.

 

Inače, radi se o delu "Spoon River Anthology" autora Edgara Li Mastersa. Inače knjiga trebala biti vraćena još 14. aprila 1934. godine Knjiga je zbirka pesama koje su u prvom licu ispevali mrtvi stanovnici izmišljenog grada Spoon River, koje su refleksija na njihove živote i njihovu smrt.

"Čovek je čistio roditeljsku kuću kada je pronašao knjigu koju je kasnije odlučio vratiti, a rekao nam je da bi to isto učinila i njegova majka da je još uvek živa", rekao je Džeki Morales, pomoćnik direktora biblioteke Memorial.

 

"Mislili smo da je naslov na neki način isuviše sablastan da se ponovo pojavi nakon svih ovih godina i to baš oko Noći veštica", napisali su na Facebooku službenici biblioteke Shreve Memorial.


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.