U Srpskoj 82 nova slučaja virusa korona, pet preminulih osoba


Objavljeno: 2020-09-19 11:24Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banjaluke, sedam iz Čelinca, po pet iz Doboja, Teslića i Bijeljine, po četiri iz Laktaša i Foče, po tri iz Bileće, Gradiške i Pala, po dvije iz Istočne Ilidže, Mrkonjić Grada, Prijedora, Ribnika i Stanara i po jedna iz Broda, Kneževa i Trebinja.


Foto: U Srpskoj 82 nova slučaja virusa korona, pet preminulih osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 609 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 82 osobe u Republici Srpskoj.


Radi se o 34 muške i 48 ženskih osoba, od kojih je 22 mlađe, 47 srednje i 13 osoba starije životne dobi.


Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banjaluke, sedam iz Čelinca, po pet iz Doboja, Teslića i Bijeljine, po četiri iz Laktaša i Foče, po tri iz Bileće, Gradiške i Pala, po dvije iz Istočne Ilidže, Mrkonjić Grada, Prijedora, Ribnika i Stanara i po jedna iz Broda, Kneževa i Trebinja.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dvije žene i tri muškarca srednje i starije životne dobi iz Istočne Ilidže, Gradiške, Foče, Čelinca i Kostajnice.


Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 8.691 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 290 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.


U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.603 osoba, a testirano je ukupno 74.189 osoba.


Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 173, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 52, a u opštim bolnicama 121.


U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.365 osoba, a nadzor je završen kod 55.801 osobe.


Izvor: RTV BN

Copyright © 2015-2022 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.