U Poljskoj rođene prve šestorke!


Objavljeno: 2019-05-22 22:39:0029-godišnja neimenovana žena rodila je juče u Poljskoj šestorke, što je prvi takav slučaj u Poljskoj! Bebe, od kojih su četiri devojčice, rođene su carskim rezom u Univerzitetskoj bolnici u Krakovu na jugu Poljske...


Foto: zanimljivostdana.com

Bebe su rođene u 29. nedelji trudnoće i njihove individualne težine se kreću od 890 grama do 1300 grama, rekla je potparolka bolnice Maria Vlodkovska.

 

Bebe su u redu, ali su trenutno smeštene u inkubatore kako bi pomogli njihov razvoj, rekla je ona. Majka i novorođenčad su dobro, prenosi AP, napominjući da je verovatnoća da se rode šestorke jedan u pet milijardi.

 

"Ovo je prvi put da se u Poljskoj rode šestorke, a to je retko i u svetu" rekao je šef bolničkog neonatološkog odeljenja Rišard Loterbah, dodajući da je to bilo iznenađenje, jer su doktori očekivali pet beba. Imali smo pet timova lekara sa pet inkubatora koji su čekali, a kada su svi odvedeni, pojavila se još jedna beba, devojčica", rekao je Lauterbach prenosi AP.

 

Predsednik Andžej Duda čestitao je roditeljima i doktorima na Tviteru, dok je lokalni fudbalski klub, Krakovija ponudio doživotne karte za njihove utakmice uz poruku da "drži palčeve" bebama.

 

"Ne znamo za koga navijaju vaši roditelji, ali mi vama, deco, dajemo stalnu pretplatu na karte " objavio je klub na Tviteru.


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.