"> " />


U Litvaniji se rodila pijana beba!Količina alkohola ogromna!


Objavljeno: 2019-04-22 18:48:00U Univerzitetskoj bolnici u Klajpedu u Litvaniji rodila se "pijana" beba, devojčica teška 2.5 kilograma i sa veoma velikom koliičinom alkohola u sebi...


Foto: elmundo.es

Beba koja je se rodila u litvanskoj Univerzitetskoj bolnici u Klajpedu imala je u sebi neverovatnih 4 promila alkohola u krvi!

 

35-godišnja žena majka rođene devojčice se napila dok je bila kući i za vreme porođaja bila u alkoholisanom stanju.

 

Prijavljeno je da je majka 'stabilna', ali beba će možda morati da ostane u bolnici neko vreme; jer će verovatno više nedelja trebati da prođe dok alkohol napusti sistem novorođenčeta.

 

Kako je navela doktorka neonatologist Natalija Grigorjeva, ona se prvi put susrela sa ovakvim slučajem u svojom 40-godišnjoj praksi.

 

"Devojčica je lepa, dva i po kilograma, izgleda normalno. Teško je rec´i šta c´e biti dalje“, izjavila je litvanskim medijima neonatologist Natalija Grigorjeva.

 

Podsećamo vas da faza teškog pijanstva je 2g-3g promila alkohola u krvi i ono se karakteriše punom dezorjentacijom, dvostrukim vidom, povraćanjem, osoba je pospana, motorika je veoma oslabljena, tako da je hod praktično nemoguć.

 

Dok u 4 promila u krvi može otežati rad srca nesvestno stanje,komu pa čak i smrt!


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.