U Kini rođena beba četiri godine nakon smrti svojih roditelja!


Objavljeno: 2018-04-12 15:57:00U martu 2013. mladi kineski par Šen Đi i Liju Si, iz Jisinga u istočnoj Kini, poginuli su u saobraćajnoj nesreći, samo pet dana pre zakazanog prenosa embriona nastalog vantelesnom oplodnjom...


Foto: ilustracija

Nakon što su njihova jedina deca poginula u saobraćajnoj nesreći, dva vremešna para uložila su velike napore da se njihovi porodični geni nastave preko surogat-roditelja, piše portal „Peking njuz“.

 

Pošto su oni bili jedina deca u svojim porodicama, embrioni sačuvani u bolnici u Nanđingu ostali su jedina nada ožalošćenih roditelja da se njihove loze nastave. Sa prvim problemima suočili su se zbog nepostojanja zakona koji bi regulisao ko u ovakvim slučajevima ima pravo na raspolaganje embrionom – dosetili su se da porodica jednog roditelja formalno tuži drugu porodicu.

 

Kada je to rešeno, pojavili su novi problemi. Embrion nisu mogli da preuzmu jer transfer embriona u Kini može da bude obavljen samo između zdravstvenih ustanova.

 

Drugi problem je bio taj što je u Kini zabranjeno surogat-roditeljstvo. Porodice su morale da se okrenu ilegalnim agencijama i jedna od takvih im je pronašla bolnicu u Laosu koja je bila spremna da preuzme embrion. U Laosu je uspešno obavljena i veštačka oplodnja.

 

Na radost baka i deka, surogat majka iz Laosa u decembru 2017. rodila je dečaka Tijantijana u bolnici u kineskom gradu Guangdžouu. "Bilo je suđeno da Tijantijan dođe na svet.

 

Reći ćemo mu da su njegovi mama i tata u inostranstvu, dok ne bude dovoljno veliki da shvati. Tada ćemo mu reći pravu istinu", izjavio je ponosni deda.

 


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.