Trovanje pasa u Bijeljini je očajna i nehumana slika grada


Objavljeno: 2018-04-14 12:14:00UPOZORENJE ⚠ NA VIŠE LOKACIJA U BIJELJINI PRIMEĆENA HRANA ZA PSE KOJA JE VEROVATNO OTROVANA. SAMO DANAS OTKRIVENO JE VIŠE UGINULIH PASA NA ULICAMA GRADA. POZIVAMO NADLEŽNE DA REAGUJU ,JER POMENUT HRANA PRIMEĆENA JE ISPRED ZGRADE GRADSKE UPRAVE KOJA IMA NADZORNE KAMERE I ISPRED VRTIĆA ČIKA JOVA ZMAJ-poručuju iz Udruženja Aska!


Foto: Info Bijeljina

Udruženje za zaštitu životinja "Aska" zatražilo je da Veterinarska inspekcija grada Bijeljina preduzme hitne mjere i reaguje po Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja, jer je u posljednje vrijeme primijećeno da je nekoliko pasa u gradu otrovano.

 

Iz udruženja navode da je , primijećeno nekoliko uginulih, otrovanih pasa na različitim lokacijama, od kojih neki kraj zgrade Gradske uprave, gdje su nadzorne kamere u funkciji. "Stoga tražimo da se počinici ovih nedjela pronađu i kazne u skladu sa zakonom, prema kojem je zabranjeno životinju bez razloga ubiti, nanositi joj bol i patnju, zabranjeno je mučiti životinje i namjerno izlagati stresu, kao što je zabranjeno i napuštati životinje pribavljene za društvo i druge životinje držane pod nadzorom čovjeka", saopšteno je iz Udruženja "Aska".

 

Članovi ovog udruženja apeluju da građani koji imaju neka saznanja u vezi sa ovim i sličnim pojavama jave Udruženju "Aska". U Bijeljini je u posljednje vrijeme primijećen veliki broj pasa lutalica, posebno od kada nije u funkciji azil za pse.

 

Pokret Uspješna Srpska traži hitnu vanrednu sjednicu Skupštine grada Bijeljina o nefunkcionisanju higijeničarske službe u gradu, te pojavi trovanja pasa u širem i užem centru Bijeljine.


Izvor: Glas Srpske
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.