Trener ga zamenio nakon samo 25 sekundi utakmice!!!


Objavljeno: 2020-03-10 10:19Legendarni rumunski fudbaler Dan Petresku sada je trener fudbalskog kluba Kluž s kojim je blizu osvajanja šampionske titule. Međutim, Petresku pored toga što dobro vodi svoj tim, privlači dosta medijske pažnje na sebe, kako rezultatima tako i postupcima.


Foto: Najbrža izmena u istoriji fudbala?

Ali, ono što je uradio na utakmici Lige Evrope nakon duela sa Seviljom (koji je njegova ekipa izgubila, a on potom seo pred novinare i čitao im fudbalska pravila, smatrajući da je Kluž oštećen od strane sudija i lošom upotrebom VAR tehnologije) sada je prevazišao.

 

Naime, na gostovanju kod ekipe Gaz Metan Mediasa (0:0) izvadio iz igre mladog 18-godišnjeg Alina Ficu samo 25 sekundi od početka meča!

 

Učinio je to kako bi zaobišao pravila rumunske lige. Naime, Rumuni su prošlog leta uveli pravilo da svaka ekipa u startnoj postavi mora da ima barem dva igrača mlađa od 21 godinu. Jedan od njih mora da odigra celu utakmicu, a drugi sme da bude zamenjen.

 

Budući da nigde nije navedeno koliko taj jedan igrač mora tačno da se zadrži na terenu, Petresku je i pre utakmice najavio kako će jednog mladića odmah povući s terena.

 

- Staviću ga u sastav samo da bih ispoštovao pravilo o U-21 igračima. Fica je talentovan, verujemo u njega, ali prvo bi trebalo da igra utakmice u svom uzrastu pre nego što uđe u ovakav fudbal. Nažalost po njega, igraće vrlo malo - rekao je Petresku neposredno pred početak utakmice - i onda održao reč: pomenutom momku je dao 25 sekundi "šanse".


Izvor: BlicCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.