Traži razvod jer joj se muž - ne kupa!


Objavljeno: 2020-02-04 08:3220-godišnja Indijka Soni Devi iz indijske savezne države Bihar podnela je zahtev za razvod braka uz obrazloženje da njen suprug ne održava higijenu to jest ne kupa, ne brije se i nema gotovo nikakve manire.


Foto: Žena u Indiji (simbolička)

Te u svom zahtevu naavodi da joj je udaja za 23-trogodišnjeg vodoinstalatera -njenog muža bila poniženje koje joj je uništilo život.

 

U službenom zahtevu za ravod braka Devi je navela da se muž jako retko kupao ili prao zube i nije se ponašao u skladu sa društvenim normama.

 

„Muž smrdi jer se ne kupa i ne brije po deset dana. Pored toga, ne pere ni zube i nema manire. Ne želim više da živim sa njim. Ne mogu da podnosim to poniženje. Ljubazno vas molim da me oslobodite ovog čoveka jer mi je upropastio život“, navela je Devi.

 

Nesrećna mlada je navela i da nemaju dece i da im partneriski odnosi nisu naričito srdačni, te joj život nema nikakvog smisla. Naravno, očekuje da joj muž vrati nakit i druge dragocenosti koje je dobio od njenih roditelja kada se udala za njega.

 

Članovi državnog komiteta za ženska pitanja, kome se ovakvi zahtevi podnose, bili su zatečeni razlozima koje je Devi navela.

 

Odlučili su da paru daju dvomesečni ultimatum da reše nesuglasice pre nego što slučaj prebace na porodični sud.

 

Optuženi muž, Maniš Ram, je novinarima indijskog Tajmsa rekao da želi da nastavi život sa Devi i da će se potrudidi da popravi svoje životne navike kako bi joj ugodio.


Izvor: AgencijeCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.