Svet stao na stranu Serene Vilijams


Objavljeno: 2018-09-09 15:39:00Teniski, ali i kompletno sportski svet stao je na stranu Serene Vilijams posle finala Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država.Iako navijači širom sveta osuđuju Amerikanku, sportisti, novinari, javne ličnosti su apsolutno stali na njenu stranu, što je i očekivano.


Foto: B92

Veliki incident viđen je završnici finala US opena, kada je sudija Karlos Ramos postupio striktno po pravilima i oduzeo prvo poen, a potom i čitav gem. Posao sudije jeste da poštuje i deli pravdu, međutim svi su saglasni da je za ovaj posao potrebno dosta osećaja. Mora da se oseti situacija i za dobrobit meča donese najbolja odluka, a čini se da Ramos to nije radio u subotu veče.

 

Niko ne može ništa da mu zameri jer je poštovao pravila, ali nije sudio prvo kolo, već finale Gren slema i meč najveće teniserke svih vremena i to pred "njenom" publikom. Zbog toga je morao bolje da kontroliše situaciju, a ne da kao "robot" primenjuje pravila. To su komentari i mnogih poznatih ličnosti.

 

Legenda Bili Džin King smatra da ovakva situacija nije trebala da se desi i podržala je Serenu 100 odsto.

Viktorija Azarenka, nekada prva teniserka sveta, napisala je na Tviteru da je cela situacija sr**e.

Nekadašnja teniserka Rene Stabs kaže da je u karijeri videla kako treneri iz boksova daju savete svojima igračima/igračicama i da nisu kažnjavani.

Kris Evert, teniska legenda, na Tviteru je napisala sledeće: "Ok, poslednji osvrt na ovaj slučaj. Upozorenje za "koučing" je bilo fer, ali svi to radi i mora da se promeni pravilo. Karlos (sudija) trebalo je da kaže ili upozori Serenu pre nego što je primenio odluku".

Bobi Marks, novinar ESPN, smatra da Serene više nikada ne bi trebalo da igra na US openu.

Dejvid Oldridž, jedan od najpriznatijih novinara u SAD, prokomentarisao je situaciju kao užasnu, a potom je i kritikao sve koji su protiv Serene u ovoj situaciju. "Neki od vas koji su uznemirani zbog toga što je Serena sudiju nazvala lopovom i tražila izvinjenje od njega, koji kažete da je kazna pravedna, verovatno nikada nisu igrali sport koji sadrži sudiju".

Endi Rodik kaže da je ovo najgore suđenje koje je ikada video.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.