Stivi Vonder posetio kraljicu soula


Objavljeno: 2018-08-15 21:22:00Američki muzičar Stivi Vonder posetio je teško bolesnu kraljicu soula Aretu Frenklin u njenoj kući u Detroitu.Bolesnu pevačicu su posetili i bivši muž, glumac Glin Tarner, i sveštenik i aktivista Džesi Džekson. Okruženje Frenklinove je juče navelo da je njeno stanje veoma loše.


Foto: YouTube screenshot

Areta Frenklin, koja od 2010. godine ima rak, ranije ove godine je otkazala sve planirane nastupe pošto su joj lekari naložili da se odmara. Poslednji put je nastupila u novembru 2017, na koncertu u organizaciji fondacije za borbu protiv side britanskog muzičara Eltona Džona.

 

 

Reči podrške su uputili brojni obožavaoci, prijatelji i muzičari na koje je uticala, među kojima su Rod Stjuart, Maraja Keri, Misi Eliot i mnogi drugi. Areta Frenklin jedna je od najuglednijih pevačica u američkoj istoriji.

 

 

U karijeri je dobila 18 Gremija uključujući onaj za životno delo, kao i Nacionalni orden za umetnost, Predsednički orden slobode i članstvo u Kući slavnih rokenrola. Njeni najveći hitovi su "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools", "Freeway of Love" i "Respect".


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.